O undita pentru bunicul meu de Gao Xingjian PDF

PDF ePUB O undita pentru bunicul meu de Gao Xingjian

Cartea O undita pentru bunicul meu de Gao Xingjian se poate descarca in format .PDF si .ePub dand click pe butonul de mai jos. Apasa Citeste O undita pentru bunicul meu si vei ajunge in pagina de unde aceasta poate fi descrcata si citita direct de pe telefon, tableta, PC sau ebook reader.

Citeste O undita pentru bunicul meu

Descrierea cartii:

Scrise in anii ’90, povestirile lui Gao Xingjian se inspira din fragilitatea vieÅ£ii, a iubirii ÅŸi din puterea obsedanta a memoriei. In „Templul DesavarÅŸitei Compasiuni”, teama acuta, cu origine misterioasa, a povestitorului umbreÅŸte fericirea deliranta a unei excursii in luna de miere. In „Crampe”, un barbat scapa ca prin urechile acului de inec, dar descopera uimit ca nimeni nu i-a simÅ£it lipsa. In „Accidentul”, un autobuz loveÅŸte un biciclist; apoi, ca intr-un film, urmarile haotice ale accidentului se pierd in liniÅŸtea unui colÅ£ de strada ÅŸi toata lumea pare sa ignore cele abia petrecute. In fabula care da titlul volumului, povestitorul incearca „sa se despovareze de dorul de casa”, dar se trezeÅŸte pierdut intr-un labirint al amintirilor din copilarie, in care secvenÅ£ele ÅŸi persoanele narative se amesteca, in care ea devine pe nesimÅ£ite tu, intr-un vertij al fluxului conÅŸtiinÅ£ei. Peste tot sunt prezente portrete psihologice covarÅŸitoare, cu speranÅ£e nerostite ÅŸi frici care tradeaza prezenÅ£a nesfarÅŸita a trecutului in viaÅ£a personajelor. GAO XINGJIAN s-a nascut in 1940, pe 4 ianuarie, in provincia chineza Ganzhou. Fiu al unei actriÅ£e amatoare și al unui funcÅ£ionar bancar, el are de mic acces la lumea literelor ÅŸi a teatrului. In 1962 iÅŸi termina studiile de filologie in limba franceza la Departamentul de limbi straine al UniversitaÅ£ii din Beijing. In anii ’70, in timpul revoluÅ£iei culturale, publica povestiri ÅŸi eseuri in reviste literare chineze, dar ÅŸi lucrari adunate in volum: Eseu despre arta romanului modern (care a nascut o polemica aprinsa despre „modernism”), cartea de povestiri Un porumbel numit Cioc RoÅŸu, o Antologie de piese de teatru ÅŸi cartea de eseuri In cautarea unei forme moderne a reprezentarii dramatice. In 1986, piesa Celalalt mal ii este interzisa ÅŸi nimic din ce va scrie apoi Gao Xingjian nu va mai putea fi vazut pe scena. In 1987 paraseÅŸte China ÅŸi se stabileÅŸte in FranÅ£a ca refugiat politic. In 1989, dupa apariÅ£ia piesei Fugarii, este declar. Carte publicata de editura Polirom.

Verifica pretul cartii O undita pentru bunicul meu de Gao Xingjian:

Verifica pretul pe eMAG.ro
Verifica pretul pe Elefant.ro
Verifica pretul pe Libris.ro
Verifica pretul pe Carturesti.ro

Cartea poate fi cumparata si in format fizic, nu doar in versiune de eBook, .PDF sau .ePUB. Verifica cel mai mic pret pentru cartea O undita pentru bunicul meu de Gao Xingjian publicata de editura Polirom. Magazinele disponibile sunt eMAG, Elefant, Libirs si Carturesti. Apasa pe butoanele de mai sus si vei ajunge direct in pagina magazinelor. Alege sa cumperi inteligent si verifica pretul cartii in fiecare librarie. In afara de pret, nu este nicio deosebire intre cartea vanduta de eMAG, Libris, Carturesti sau Elefant!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here